Wilding – Audio AR

By Wim Wouters, July 19, 2022

Wilding is an outdoor Augmented Reality Audio Experience.

From a development standpoint it consists of 2 parts:
– a lightweight front-end with focus on battery saving and usability.
– an online editor for creating new stories, uploading sound files and placing them spatially on a map.

WILDING: storytelling in AR-audio (*)

Op 2 juli 2022 is het zover! Dan lanceert cultuurcentrum De Spil in Roeselare de allereerste editie van de immersieve verdwaalwandeling WILDING. Via onze unieke audio-app krijg je een jaar lang toegang tot de mysterieuze audiowereld die verborgen ligt in het lokale Bergmolenbos.

WILDING is een poëtische interactieve luistervoorstelling die je uitnodigt om de betreden paden te verlaten, te verdwalen en te dolen.

Deze ervaring in 360° audio dompelt je onder in een ver en mysterieus verleden, toen mythologie nog deel uitmaakte van het dagelijks leven. Je hoort mythische natuurwezens uit oude sagen weer tot leven komen, en getuigenissen over ontmoetingen met waterduivels en witte vrouwen.

Soundscapes, muziek en verhalen versmelten met het landschap, en brengen zo een onzichtbare wereld tot leven. Met geluid als kompas zoek je je weg, elke keuze is een nieuwe wending. Je wordt geprikkeld, maar ook uitgedaagd – want zijn wij echt zo anders dan onze voorouders?

Activeer de app op je smartphone, zet je hoofdtelefoon op, spits de oren en volg het onbekende pad.

(*) WILDING is een verhaal in Augmented Reality Audio: we voegen een digitale audiolaag toe aan de reële wereld. In WILDING vloeien het landschap, de soundscapes en de keuzes van de wandelaar samen in een beklijvende verhaalbeleving.

https://wanderling.be/

https://apps.apple.com/us/app/wilding/id1628762198

https://play.google.com/store/apps/developer?id=wuwao